Faina de konjac 100g, Naturmind
Konjac este o planta folosita des in Asia in diverse preparate culinare. Se foloseste radacina plantei pentru uz alimentar. Este foarte bogata in fibre solubile in apa, absorbind multa apa. De aceea este recomandat sa se consume multa apa daca se consuma preparate din konjac. In bucataria orientala este folosita pe post de gelifiant si agent de ingrosare in sosuri, mancaruri, pudinci, etc.
Faina de konjac este foarte saraca in carbohidrati, 100g de faina avand doar 4 grame de carbohidrati. Din acest motiv este folosita in diverse diete in care e nevoie de un regim sarac in carbohidrati. Faina se poate folosi si in preparate de patiserie si brutarie, ca substitut partial in procent mic la faina alba. Atentie cand o folositi ca substitut la faina alba, datorita faptului ca absoarbe multa apa, verificati aluatul sa nu fie prea uscat.
Ingrediente: faina de konjac.
Valori nutritionale/100g:
Energie: 750 Kj/ 179 Kcal
Grasimi: 0g din care saturate 0g
Carbohidrati: 4.1g din care zaharuri 2.9g
Proteine: 0.9g
Saruri: 0.125g
Tara de origine: China
100g